Prima pagină > Uncategorized > autopromovare deşănţată

autopromovare deşănţată

La începutul lunii mai debutez şi eu cu o carte. Se numeşte Anii 60: mişcări contestatare în SUA. Am mai scris înainte în cărţi colective, dar acuma e altceva… e mai hardcore, cu bibliografie extinsă, un fel de maraton pt mine, dacă ar fi să vin cu analogii sportive şi raportînd la ce am mai scris înainte – eseuri, reportaje, interviuri etc.

Aici e o copertă tare faină făcută de Mihai Guţă (încă o dată felicitări pt copchil!) – cop1.

Pe scurt, am scris studiul despre o epocă şi un spaţiu relativ îndepărtate pentru că încercam să găsesc exemple de activism civic, de participare comunitară, de democraţie directă, în contrast cu spaţiul românesc, devălmaş şi destul de pasiv din punct de vedere civic. Motivaţii mai amănunţite în legătură cu studiul găsiţi într-un articol din Tribuna (aici).

Lansarea va fi, sper, cît mai interesantă, non-conformistă, mai ales că e cuplată cu un concert (cel mai probabil va veni Grimus, dar poate şi alte formaţii, om vedea…). Va fi într-o hală semidezafectată, la Tehnofrig, nu departe de centru, în spatele gării. Vă pun nişte poze superfaine făcute de Marius Bucea (mersi, man!), ca să vă fac poftă pentru lansare. Pînă la „marele eveniment”, voi posta regulat fragmente din studiu şi fotografii ca să se răspîndească vorba. Pînă acum, în Cluj, din cîte ştiu, nu s-au mai făcut concerte sau lansări de carte în uzine, de aceea cred că o să fie cool-ă faza. Şi, să ştiţi, că o lansare în uzină nu e o ţăcăneală complet gratuită. Astfel de lucruri se petrec constant în Vest, deci eu doar mă sincronizez cu ceea ce se petrece pe acolo.

Dar ăsta, motivul cu ceea ce se petrece în afară, nu e unul suficient, ci ar fi faptul că membrii contraculturii hippie, la care am făcut referire în carte, organizau evenimente culturale în spaţii atipice: mansarde, acoperişe, garaje, depozite, în încercarea de a se împrieteni cu spaţiile industriale periferice, de a le integra într-un circuit comunitar… în încercarea de a face „cultura” în stradă şi nu de a o izola într-un muzeu, într-o sală de spectacole, segregînd astfel spaţiile oraşului (la muncă muncim, dăm randament, facem efort, iar în sala de spectacol, în timpul liber, ne retragem ca să ne desfătăm, să ne distrăm etc.)

Cel mai probabil lansarea&concertul rock vor fi în hala asta:

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: