Prima pagină > Uncategorized > raspuns la furie, in 5 minute

raspuns la furie, in 5 minute

radio transilvania: Ce iti place sa urmaresti la Tv si cat de des te uiti? Ce lipseste si ti-ai dori sa vezi? Ce te deranjeaza la emisiunile televizate? Raspunsul tau il astept pana la ora 20!

adi dohotaru: mi-as dori sa am la cablu canalul arte. mi se pare singurul cu adevarat respectabil in momentul de fata in noianul de subproductii de la tv. mi-ar placea sa am arte pentru ca acolo poti sa vezi documnetare de autor, adevarate eseuri vizuale. sunt subproductii gramada chiar si pe canalul discovery, formate, stereotipii de tot felul, dincolo de faptul ca lucreaza foarte curat ca imagine.

as vrea sa vad pe tvr o emisiune super buna de reportaje, apoi ar fi ideal ca tv publica sa finanteze cat mai multe documentare ale unor documentaristi independenti, pt ca asa-zisele docuri din TVR sunt niste reportaje lalaite, lungite. as vrea ca tv publica sa se mute in scoli si sa incheie parteneriate cu inspectoratele scolare judetene si sa produca filme educationale pt copii, mai ales ca acestia sunt mult mai receptivi la informatia vizuala.

adi dohotaru: exemplul meu cel mai bun de societate „televizuala” este elvetia, unde nu exista, pare-se, tv private, ci doar trei publice, in fiecare limba. acolo nu se uita aproape nimeni la tembelizor, ci ies la spectacole de teatru, la concerte, la bere cu prietenii. tv-ul e junk de ani buni, groapa comuna de gunoi a comunicarii, a intelegerii, mediul cu cea mai mare autocenzura.

nu spui ce vrei tu sa comunici neaparat, nu esti un povestitor, ci te gandesti ce vrea seful sa comunici, ce ar vrea privitorii sa le zici, care sunt asa-zisele criterii deontologice pt. a-ti incadra discursul intr-un format, ce vrea publicitarul de la tine samd. suna cam paranoic si oarecum paradoxal sa arunci atatea vini unui mediu care se presupune ca doar reflecta o situatie, insa paradoxalul este doxa in ceea ce priveste media.

adi dohotaru: de pilda, doxa media spune, in linii mari, ca cele mai bine cotate stiri sunt cele mai neobisnuite, extra-ordinare, senzationale, cele mai noi. si uite asa, paradoxalul, conflictul, rasturnarile de situatie, vocea vituperanta, scormonitoare, mereu suspicioasa, devine normalul, doxa…

adi dohotaru: my god, ce fluvial is, zici ca scriu un roman [de obicei raspund la voxurile on-line ale postului mult mai scurt, asa cum raspund, banuiesc, si ceilalti ascultatori]. spor la munci! ta-taa

[ma intreba combativul Mihai Prodan ca unde e furia in ce ziceam. i-am raspuns ca „furia” e chiar modul de a scrie, pe nemestecate, reactiv, fara sa propun neaparat o solutie coerenta la probleme]

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: