Prima pagină > Uncategorized > doho e un geniu

doho e un geniu

Doho e un geniu… Aşa mă gîndesc uneori cînd citesc pe unii confraţi din presă. De fapt, nu gîndesc deloc aşa, dar am pus titlul a la Goţiu de la Clujeanul ca să vă atrag atenţia. Nu zic doar de jurnalierii prăspăstioşi, ci şi de cei care scriu „curat”, respectînd dogmele genului jurnalistic. Prima dogmă: obiectivitatea. M-oi apuca de combătut acest mit cu altă ocazie. 

Slavă Domnului că citesc mai mult cărţi decît ziare. Informaţia s-a ieftinit într-un mod de nepermis. Informaţia de masă nu mai formează (în sensul clasic al cuvîntului) pe nimeni. Comunicarea mediatică activează regula celui mai mic numitor comun. Dar poate că e doar reflectarea unor communities that do not commune, cum spun engelezii. Ce se poate face? Nu cred că se poate schimba situaţia unei comunicări babilonice, hiperstradale, dimpotrivă se va înrăutăţi. Se pot doar refuza invaziile barbare. Refugiul e, pentru mine cel puţin, în jurul unor comunităţi foarte restrînse de prieteni (ăsta e polisul meu), în preajma unor cărţi, a unor ieşiri în natură sau, cum am mai spus-o, în cîteva cafenele intelectualizate din centrul Clujului. Hehe, recluziunile mai personale nu le deconspir.

Dar să ne reîntoarcem la enervarea mea amuzată. Sursa e Citynews, articolul ăsta, semnat de I. Alexa! Spicuiesc: „In viata de zi cu zi, factorii de stres abunda”. Sau: „Miscarea. Uneori ti-ar mai placea, pentru detensionare, sa pocnesti pe cineva! Dar bataia azi e privita cu ochi rai. Asa ca incearca sa fugi. Are un efect minunat in disiparea stresului”. Ori: „Respiratia. Este una din cele mai simple si totusi cele mai eficiente tehnici de reducere a stresului”. Deci, simpla respiraţie duce la atenuare a stresului. Cool! Totuşi, să nu uităm de sfatul: „Fa dragoste. Sexul este, printre altele, un extraordinar antidot la stres. In acest sens, “una rapida” devine un fel de medicament. Dar ca reteta sa dea rezultate, partenera ta trebuie sa fie receptiva la o gama larga de scenarii sexuale… ”

O soluţie pentru deparazitarea creierului ar fi introducerea unor materii despre comunicarea mediatică din clasa a II-a pînă în clasa a XII-a.

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: