Prima pagină > Uncategorized > 2 fotografii si o propunere pentru jurnalisti

2 fotografii si o propunere pentru jurnalisti

La comentarii, la postul anterior, Liviu Alexa de la Citynews ma felicita pentru initiativa protestului media. Ii multumesc. Eu i-am propus lui si altor jurnalisti (din APPC sau nu) chestia de mai jos:

„poate la urmatorul protest om fi mai multi! tin minte cand eram student si am mers la primele intalniri ale APPC. speram ca una dintre directiile asociatiei este sa se implice comunitar in tot felul de actiuni civice. de pilda, se poate constata ca un teren viran poate fi transformat intr-un parc sau ca o padure poate fi curatata de gunoaie sau ca o fundatie are nevoie de finantare pt. un proiect generos etc etc. ar fi mult mai de impact daca ar relata 20-30 de jurnalisti din diferite medii, sub sigla APPC, decat doar unul, despre problema respectiva. stiu ca nu e treaba jurnalistilor sa se transforme in societate civila, insa de doua ori pe an ar fi frumos. sa zicem de Pasti si de Craciun. cred mai degrama in proteste de genul acesta, infinit mai punctuale, decat in doho quijotismele mele tzaca. daca as stii ca APPC-ul ar avea proiecte in zona asta civica, m-as implica oricand.”

Si ca sa nu raman doar in zona intentiilor frumoase, dau ca exemplu Parcul Feroviarilor, al treilea parc ca marime din Cluj, lasat de ani buni de izbeliste. Cetateanul Clujean deruleaza o campanie de reabilitare a parcului si de folosire a acestuia ca zona de agrement. Pentru ca SNCFR Cluj nu are bani sa investeasca, singura solutie este preluarea parcului de Primarie si investitii din partea acestei institutii. Detalii despre situatie gasiti AICI! Si mai multe detalii in Cetateanul de maine! Sprijin aceasta campanie chiar daca nu mai sunt la Cetateanul si cred ca si alti ziaristi ori ong-isti s-ar putea implica.

Foarte cool pozele lui Dragos Ludusan, fotograf la Informatia de Cluj, de la protest. Na, scuzati cultul personalitatii si multimea de poze cu mine din ultimul timp, dar ma bucur si eu de cele 5 minute de celebritate…

Hehe, zambetul asta e rictus. Cartea de mai jos nu e aleasa la intamplare. Este unul dintre cele mai produse jurnalistice din ultimii ani. Isprava apartine unei foste jurnaliste de la BBC si investigheaza intr-un roman non-fictional (foarte apropiat ca gen de tehnicile discursive jurnalistice) celebra „crucificare” de la Manastirea Tanacu. Ceva de genul asta o sa scot si eu la Editura Bastion, unde lucreaza Ovidiu Pecican si prietenul meu, Radu Toderici, insa cu intamplari de la Faculta de Jurnalism. Varianta mea insa e mai „editorializata”, a la Norman Mailer si nu a la Truman Capote, intrucat profii de la Jurna au refuzat sa fie chestionati in legatura cu intamplarile, asa ca ma bazez mai mult pe reactiile lor din presa de atunci.

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. ciribantrop
  noiembrie 3, 2008 la 3:25 pm

  slightly off topic: prodan made my day 🙂

 2. noiembrie 3, 2008 la 5:19 pm

  acum am observat! ce tare e prodan! 😆

 3. prodan
  noiembrie 3, 2008 la 8:53 pm

  ?
  că sunt cel mai tare, admit; dar ce legătură are cu postul..?

 4. noiembrie 3, 2008 la 9:38 pm

  cu poza prodane, cu poza… nu cu postul! 🙂

 5. lav
  noiembrie 8, 2008 la 6:41 pm

  cele mai cum produse jurnalistice? ai mancat un cuvant

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: