Prima pagină > Uncategorized > comunismul e o apocalipsă a betonului

comunismul e o apocalipsă a betonului

Sunt dezgustat de cum arată blocurile. Nu zic nimic nou.  Parcă nu blocurile ar fi urâte, ci noi. Mi-ar plăcea să fie date cu graffitti de nişte desenatori profesionişti, să fie vopsite în culori de toate felurile care să atenueze din masivitatea, hidoşenia şi cenuşiul clădirilor. Cînd îmi zburdă imaginaţia, văd proiecte ale primăriei care îi sprijină pe grafferii olandezi – care au şcoli de graffitii chiar în universităţi – să vină să deseneze cartierele comuniste, dar nu neapărat la modul obscen ori încriptat underground. Văd blocuri întregi colorate, psihedelice, prietenoase şi valuri de turişti occidentali care vin cu autocarele ca la Versailles doar ca să vadă nişte clădiri pictate într-un mod atît de ciudat… frescele din cartierul clujean Mărăşti, frescele din Pantelimonul bucureştean ş.a.m.d. Frescele simple din Tirana fostă comunită sunt „protograffittiuri” pentru ce se va întâmpla la Cluj. Da, Boc e un vizionar! [Poza e făcută de polonul Miku, pe când era cu Adi în luna de miere prin capitala Albaniei] 

 

tirana

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. a.m.
 2. a.m.
 3. noiembrie 29, 2008 la 8:30 pm

  bai, dar la noi sunt foarte fain impodobite blocurile cu bannere electorale! 🙂

 4. dohocampus
  noiembrie 29, 2008 la 8:32 pm

  exact, avem graferii nostri capitalisti. ce ne mai trebuie artistii aia socialisti

 5. Perdevară Victor-Constantin
  noiembrie 29, 2008 la 11:59 pm

  în liceul unde am învăţat să pictez..colegii din cercul de grafică şi pictură au „zugrăvit” un gard tare fain…folosind puţină imaginaţie şi nu foarte multe culori.
  dacă vrei să vezi blocurile din mărăşti animate…mai bine schimbă vechea mentalitate-omul gri într-un spaţiu alb-negru şi cu siguranţă va accepta blocul roz, mov..turcoaz şi alte etc-uri colorate.

  http://victorperdevara.wordpress.com/

 6. dohocampus
  noiembrie 30, 2008 la 7:47 am

  doho „schimba vechea mentalitate a omului gri intr-un spatiu alb-negru”! cand limbajul e prea vag si neputincios (desi bine intentionat), doho e superman!

  stiu ce se poate face! eu, tu si inca 20 putem face un proiect pilot la primarie pe un bloc si vedem daca vin fonduri! (arhitectii de la Planwerk poate, niscai artisti plastici recunoscuti din Cluj, vreo cativa intelectuali care sa gireze conceptual si cu pitpalacul un asemenea demers – de exemplu, idea-istul Ciprian Mihaili care preda la filosfofie ceva pe cultura urbana).

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: