Prima pagină > Uncategorized > doho, blogger corporatist

doho, blogger corporatist

Vă mai prezint un articol din Ziua de Cluj despre spectacolul lui Tudor Gheorghe de la Teatrul Naţional „Lucian Blaga”. Nu vă faceţi griji dacă l-aţi ratat, întrucât Tudor Gheorghe revine anual la Cluj. Articolul începe aşa:

Peste 1.000 de clujeni l-au ovaţionat pe maestrul Tudor Gheorghe, luni seara, pe scena Teatrului Naţional din Cluj. Deşi cântăreţului probabil i-ar displăcea această sintagmă anglo-saxonă, “one man show-ul” realizat de el a reuşit să capteze publicul de toate vârstele prezent în sală, în ciuda faptului că istoricul limbii române pe note muzicale nu a venit cu nimic “nou”.

Mai multe puteţi afla aici!

Adaug nişte lucruri care nu au mai apucat să intre din cauza lipsei de spaţiu. Prima spunere e importantă pentru mine pentru că sublinează faptul că la noi nu se produc documentare sau docudrame, genul cel mai drag mie din jurnalismul vizual. Apoi, comentariul meu arată un mic regret, faptul că avem o tradiţie folk septică la social, care preferă să se aseptizeze într-o lume culturală, ferită de microbi. E şi o retorică ieftină aicea, a trecutului plin de bogăţii spre desebire de prezentul nostru năclăit şi imund:

1. „Numai telenovele la tv. Eu propun un serial TV cu cronicarii noştri. Eventual vorbesc cu Discovery că am mai multe şanse”, spune maestrul.

2. Tudor Gheorghe se înscrie în tradiţia antedecembristă a folkului românesc în care sunt cântate textele unor poeţi celebri, însă maestrul sublimează această tradiţie. Folkul nostru, în afară de chitara acustică, nu are mare lucru în comun, în varianta lui Tudor Gheorghe, cu tradiţia protestatară a folkului vestic, axată pe probleme contemporane.

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: