Prima pagină > Uncategorized > omul se trage din maimuţă?

omul se trage din maimuţă?

Am fost la prima conferinţă săptămâna trecută. Atmosfera a fost neaşteptat de plăcută, în ciuda faptului că se discuta pe un subiect străin de preocupările mele. Sper ca dorinţa lui Ciprian Bogdan, unul dintre iniţiatorii ciclului de conferinţe despre Darwin, de a crea în universitate un spaţiu convivial al dezbaterii, ce uneşte nu doar specialişti din diverse arii disciplinare, ci şi un public mai larg, să se împlinească în timp. Detalii găsiţi aici!

 

14.04.2009, ora 18.00, Sala Club a Facultăţii de Studii Europene
Darwinismul şi genetica modernă
Prof. univ. dr. Elena RAKOSY
(UBB, Facultatea de Biologie si Geologie)

 

Hehe, nu m-am putut abţine în titlu ori cu desenul de mai jos să nu maimuţăresc discursul sobru şi pertinent al problematizărilor propuse la conferinţe.

450px-darwin_ape1

 

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. aprilie 16, 2009 la 8:54 am

  Atat evolutionistii cat si creationistii vor raspunde negativ la o astfel de intrebare.
  Omul este o specie aparte, iar cimpanzeii, gorilele si alte primate sunt fiecare din ele specii distincte. De multe ori apare in presa imaginea unui cimpanzeu din care ne-am trage noi, oamenii. Omul este cel mai apropiat din puct de vedere genetic de cimpanzeu, dar nu se trage din cimpanzeu, ci din australopitec si alte specii disparute…
  Pe Arborele vietii, omul si cimpanzeul au undeva un stramos comun. Dar ambele specii sunt in primul rind mamifere, iar apoi primate. Maimute sunt mai degraba cercopitecul si macacul. In romana nu putem distinge ca in engleza intre monkey si ape. Daca folosim mai lejer cuvintul ,,maimuta” in sensul de primata, atunci putem spunce ca nu ne tragem din maimute ci suntem maimute (primate). Ori asa, ori asa.
  Sau… in varianta mitica, statui de lut in care ne-a suflat Dumnezeu aer pe nari (insufletite). Problema creationismului aici e ca nu numai omul respira aer, iar creatorii genezei biblice ar fi trebuit sa observe ca asta nu e o trasatura specifica doar omului.
  (Cine stie? Hihi, poate ca i-a suflat pe nari ceva mai special, vreun ,,fum” care l-a facut sa visese. Si omul a devenit primul shaman cu constiinta disociata. Misterioase sunt caile domnului, acest dealer delirant. (De -lire Culianu, ca inca nu cred ca ma crezi pe mine))

 2. aprilie 16, 2009 la 9:32 am

  Multzam de lectie, chiar faina! O sa mai citesc si eu una-alta pentru viitoarea emisiune. Tare faza cu God ca dealer delirant. Mai pove ca sa imi dai niste surse de informare ca sa ii inchid pe Cipri si Chritian! Ai fost la conferinta ultima? A fost mijto?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: