Prima pagină > Uncategorized > dacă nu îl citiţi, măcar înjuraţi-l!

dacă nu îl citiţi, măcar înjuraţi-l!

Am început o nouă rubrică la Radio Cluj. Se numeşte deocamdată web.ro şi se difuzează în fiecare zi, de luni până vineri, de la 14.30. O să pun în curând şi celelalte texte citite până acum. În prima săptămână am vorbit despre Mihnea Măruţă, slicker-ul lui Mihai Guţă şi Daniel Aga, rubrica de filme de pe Liternet a lui Lucian Maier şi despre cronicile muzicale ale lui Tudor Runcanu şi Tiberiu Crişan de pe rockritic.

Nu doar că sunt deschis la propuneri din partea voastră, dar vă rog să îmi trimiteţi texte de jumătate de pagină – maxim o pagină cu site-uri şi bloguri despre care aveţi o părere bună. Le voi citi în numele vostru la radio şi le voi posta apoi pe blog! Mai jos e o mostră din rubrica semnată de „dohocampus”:

Unul dintre cei mai înjuraţi bloggeri din România este Costi Rogozanu pe http://rogozanu.blog.cotidianul.ro/. Şi e înjurat pentru că scrie în răspăr despre orice: că vine vorba de valorile dominante liberal-conservatoare, vehement anticomuniste (însă un anticomunism viteaz după 1989), ori că vine vorba de cultul intelectual În România pentru Şcoala de la Păltiniş. Rogozanu scrie zilnic şi chiar nu se chinuie să îşi atragă publicul de partea sa, de aceea cel puţin 30 de oameni pe zi îl critică mai mult sau mai puţin vulgar, îl fac analfabet, îi spun să se lase de presă. Dar bine că nu se lasă, pentru că scrie spumos, polemic. Vorba aia – combate bine! Spicuiesc de pe blogul său:

De prin blogurile dreptei

TRU se plinge iar de socialismul Europei. “Economia socială de piaţă nu e nimic mai mult decît o încrucişare miciurinistă a pieţei şi social democraţiei. Cu alte cuvinte, dreapta oficială şi guvernamentală a îmbrăţişat un concept difuz cu care s-a deplasat, ca mai toate partidele spectrului politic, spre centru,în căutare de voturi şi omologare. Rezultatul e pervers: toată lumea politică lucrînd la centru, nimeni nu mai are relief şi identitate.” Corect, si cum cistigi “relieful”? TRU persista intr-o opozitie vestica stinga-dreapta transportata in realitati estice unde stinga nu exista pur si simplu, e la reanimare. E adevarat ca in vest sint multe clisee socialiste care merita criticate. Dar sa te plingi de asta in Romania e crud.

Aşa că, dacă nu aveţi chef să îl citiţi pe Rogozanu, măcar înjuraţi-l. Se pare că are pentru cititori un efect terapeutic.

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. ggl
  mai 17, 2009 la 7:15 pm

  Eu nu am timp şi nici răbdare să citesc tâmpenii. Viaţa e scurtă. Am două Dilemateci care aşteaptă pe masă de aproape o lună şi The End of the Tether pe care nu reuşesc să-l termin pentru ca am ajuns la o parte descriptivă la care tot adorm pe carte. Apuc să mai citesc doar noaptea târziu când sunt deja obosit. De ce să citesc tâmpenii?

 2. dohocampus
  mai 17, 2009 la 8:35 pm

  Nu inteleg de ce blogul lui Rogozanu e inclus la categoria „tampenii”. Hehe, multzam ca ai respectat propunerea din titlu!

 3. ggl
  mai 17, 2009 la 9:08 pm

  Pentru că e absolut neinteresant blogul lui de doi bani, de aia. Toată lumea are blog în ziua de azi indiferent că are sau nu ceva de spus. Văd că şi mai la modă este să faci compilaţii din alte bloguri (la fel de tâmpite) şi să te dai inteligent.

  Am mai citit din Dilematecă între timp: jurnalul de bord al lui Radu Niciporuc, Sâmburii fructelor de mare.

 4. dohocampus
  mai 17, 2009 la 9:16 pm

  Hm, atunci zi-mi un blog interesant, daca nu ti-a placut asta. Eventual, mi-l recomanzi in juma de pagina si il citesc la radio.

 5. ggl
  mai 18, 2009 la 8:29 am

  Nu prea citesc bloguri, înafară poate de al tău şi încă vreo două, trei care sunt mai mult cu fotografii, nu cu texte. Şi pe al Corei îl citeam când scria încă în el si nu devenise criptico-melancolic. Mă mai uit pe al lui Beze şi pe al lui Andrei Baciu deşi pe ultimul nu am răbdare întotdeauna să-l citesc pentru că scrie lung şi greoi.

 6. mai 18, 2009 la 4:24 pm

  uite-l pe rogozanu la după bloguri:

  http://dupabloguri.realitatea.net/2009/05/10/editia-a-cincea/

  vorbeşte despre înjurăturile şi înjuratul pe blog!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: