Prima pagină > Uncategorized > ecologostul dandy ham ham

ecologostul dandy ham ham

Iaca ce am mai prezentat la Radio Cluj, la rubrica web.ro. Aştept sugestii cu site-uri interesante de la voi.

Ecologistul Dandy

Cred că cel mai cunoscut ecologist din România e Dragoş Bucurenci alias bucurenci.ro, care se ocupă de ong-ul MaiMultVerde. La doar 27 de ani, Bucurenci este unul dintre cei mai şarmanţi bloggeri din ţară. Are charismă, claritate în expunere, putere de convingere. Impresionează cititorii  prin puterea de a se responsabiliza pentru diverse cauze sociale şi ecologice, dar ştie şi să se joace cu publicul său (preponderant feminin). De pildă, povestind între articole serioase de mania sa dandy de a-şi cheltui banii pe haine. Totuşi, să pigulim câte ceva mai serios despre Delta Dunării. Enervarea lui Bucurenci, care desfăşoară diverse proiecte de conservare a faunei şi florei din Deltă, e că fluviul e privit de autorităţi dintr-o perspectivă strîmtă, economică şi utilitară. Articolul e de luni şi, de regulă, blogul său are audienţa unui ziar de provincie cu cîteva mii de ziare vîndute. Poziţia sa în Zelist e, cu fluctuaţii, în jurul poziţiei 15:

Azi dimineaţă am văzut şi pe blogul Elenei Băsescu obiectivul ca Dunărea să devină un canal navigabil european. Cuvintele nu puteau fi alese mai prost. De mai bine de 6 ani Comisia Internaţională pentru Protecţia Dunării şi WWF avertizează că Dunărea este un fluviu viu şi nu trebuie tratat doar ca un simplu canal navigabil. Pare că viitorii europarlamentari nu se vor mai poticni în aceste nuanţe: fluviu, canal, navigaţia să meargă, asta-i important…

Ham ham

Straydogs.ro este un site despre cîinii maidanezi din România, dar şi din alte ţări. Este primul site din România care tratează acest subiect şi care propune aplicarea unor politici coerente de diminuare a agresivităţii câinilor fără stăpân. Site-ul straydogs.ro are cărţi, studii şi articole despre acest fenomen şi îi invită pe cititori să folosească site-ul drept o platformă pentru discuţii şi pentru propunerea unor soluţii. Citesc din manifestul site-ului:

Prin straydogs.ro ne propunem crearea unei baze de date care să permită accesul la informaţii şi resurse, pe baza cărora să poată fi concepute politici publice şi strategii civice pentru soluţionarea problemei populaţiei şi agresivităţii crescânde a câinilor fără stăpân. Site-ul este redactat în trei limbi: română, engleză şi poloneză, versiunea engleză prezentând fenomenul câinilor fără stăpân în afara României, în timp ce paginile în română şi polonă se concentrează pe arii mai specifice.

Intenţia noastră este ca straydogs.ro să evolueze şi să de diversifice mai ales datorită comentariilor şi informaţiilor provenind de la dumneavoastră, de la internauţii pe care îi invităm să ne viziteze cât mai interactiv. Şi atractiv…

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: