Prima pagină > Uncategorized > Un parc de clasa a treia

Un parc de clasa a treia

La Nopţi în Campus (orele 22.00 – 00.00) vin în prima parte a emisiunii Semida Duna şi Cristina Secianski de la AIESEC, alături de Alina Mărginean, pr la firma ISDC. Vom discuta despre acţiunea de ecologizare pe care organizaţia studenţească o desfăşoară în Parcul Feroviarilor, sâmbătă, 6 iunie, de la ora, 9.00. Detalii despre campanie găsiţi AICI! Întrebările mele sunt: Cum aţi vrea să arate parcul?, dar şi Cum nu aţi vrea să arate, în cazul în care s-ar investi în el? Răspunsurile voastre am să le citesc în emisiune.

DSCF5385

Sunt interesat de soarta parcului şi pentru că stau aproape de el şi mi-am dorit totdeauna un loc nu foarte îndepărtat în care să pot alerga, să pot juca baschet. Din Mărăşti trebuie să merg 6 kilometri cu biţa sau cu autobuzul pentru a alerga în parcul Babeş. Mai jos găsiţi un articol pe care l-am scris pentru Cetăţeanul Clujean anul trecut. Autorităţile locale au promis că încearcă să găsească o soluţie pentru parc, pentru a fi repus în circuit. Din păcate, promisiunea din campania electorală nu s-a concretizat. Nicio, problemă, încercăm mai cu talent!

„În Cluj, există o nevroză generală legată de lipsa spaţiilor verzi. Oraşul e asfixiat de construcţii, ridicate dintr-o proastă gestionare urbanistică a autorităţilor locale. Deşi oraşul dispune într-o locaţie centrală de un teren de 5, 5 hectare, adică Parcul Feroviarilor din Piaţa Abator, acesta e lăsat în paragină de ani de zile. Căile Ferate Române sau Primăria nu se grăbesc să investească în parc, după cum societatea civilă nu face presiuni asupra autorităţilor pentru schimbarea situaţiei în zonă, în ciuda văicărelii publice despre sufocarea cu betoane a oraşului”.

Mai multe găsiţi AICI!

ps: În a doua parte a emisiunii vin Teodora Iacob, Tudor Runcanu şi Thomas Ledniczky. Tomi şi Tudor au lucrat videoclipul piesei interpretată de Teodora – Early Mornin. Versurile şi muzica aparţin lui Tudor, iar interpretarea Teodorei e superbă.  Videoclipul e lansat joi, de la ora 21.00, în cadrul unui concert în clubul Autograf (apar şi eu în videoclip dormind într-un pat alături de două fete tare frumuşele: Anca Mureşan şi Cora Bucea). Videoclipul îl găsiţi AICI! Enjoy!

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. dohocampus
  iunie 1, 2009 la 1:00 pm

  Andrei: In Paris spre exemplu autoritatile au facut dintr-o groapa de gunoi un parc artificial cu fantani arteziene si iarba. In Romania nu se poate sta pe iarba in Parcuri. Sa fie multa iarba, banci unde sa se poata sta si citi o carte, unde poti merge sa pui patura sa bei un pahar de vin si sa faci un picnic fara gratare si bere…

 2. Alin
  iunie 1, 2009 la 1:01 pm

  In nici un caz cum arata acum, Ar fi foarte util daca s-ar reabilita aleile si s-ar pune niste banci FARA SA SE TAIE COPACII si fara sa se faca constructii suplimentare. Ar putea devani un loc minunat daca s-ar mai planta cativa copaci si daca ar exista cine sa aibe grija de el. Parerea mea e sa se faca o petitie semnata de toti locuitorii din zona si nu numai, alaturi de ONG-uri, pentru a se putea schimba ceva, altfel o sa ne trezim ca in multe alte cazuri, ca se construiesc blocuri rezidentiale TURN in mijlocul parcului. Ar avea un mare potential acel parc si ar avea un efect revigorant pentru oamenii din acea zona.

 3. Alin
  iunie 1, 2009 la 1:25 pm

  Si inca ceva, FELICITARI pentru initiativa!!!!

 4. dohocampus
  iunie 1, 2009 la 3:25 pm

  attila: sa ramana asa,nu e deloc un parc de clasa a treia, e o mica oaza de salbaticie. Stim cu totii ce ineamna modernizare pe la noi, copaci taiati si mult beton…vezi exemplul bd.eroilor sau Matei Corvin. Eu m-am nascut langa si am stat 28 de ani langa acest, parca n-as vrea sa fie distrus, adica, pardon, modernizat la ”standarde occidentale”

 5. dohocampus
  iunie 1, 2009 la 3:26 pm

  Roxana: Mai întâi, ce este guerrilla grădinarilor? Rebeli şi gospodine împreună iau parte la o mişcare care creşte rapid, o mişcare de acţiune civică şi politică de tip “underground” sau mai bine spus exact in the ground (adică în pământ). Este vorba despre cucerirea spaţiilor publice părăsite, de la străzi la curbe, de la parcuri la semafoare şi înverzirea lor clandestină. Acest război verde urban este dus cu sapa într-o mănă şi grebla în cealalată. Muniţia: seminţe şi răsaduri. Este pe bune, nu e glumă, guerrilla grădinarilor, mişcarea semilegală de înfrumuseţare a spaţiului urban înmugureşte şi înfloreşte în acest moment lângă tine. Şi tu poţi fi un renegat, cureierând oraşul în căutare de locuri umbrite şi pustii unde să îţi laşi amprenta verde de ierburi şi flori.

 6. ggl
  iunie 1, 2009 la 4:16 pm

  Vai ce incredibil de fain cântă Teo! Prima dată am auzit-o la Sighişoara la o repetiţie acum nuştiucâţi ani, când a cântat cu Cipi şi Tudor (?) în timpul festivalului de arta medievală. La concert n-am putut să intru că era prea multă lume deşi nu era trecut nimic în program – şi-au chemat doar prietenii.

  Cum mi-ar place să arate parcul feroviarilor? Păi ia să vedem, în primul rând cu mulţi castani, platani sau alţi copaci mari! Cu ceva alei înguste şi multă iarbă. Apoi aş vrea să existe coşuri de gunoi neintrusive vizual şi un contract cu o firmă de salubritate care să colecteze gunoiul periodic. Când eram mic era şi un trenuleţ acolo şi ce-mi mai plăcea să mă duc cu trenuleţul acela. Din păcate ecologizarea nu va ajuta la nimic dacă nu se întreţine curăţenia prin măsuri persuasive (poliţai şi amenzi).

  Hmm, guerilla grădinarilor. Cred că ştiu exact ce fel de plante vreţi voi să plantaţi… Apropo de asta: până vor creşte acolo platani şi castani acolo se pot planta frasini. Frasinul se dezvoltă exploziv. Când stăteam la casă aveam în curte crescut aiurea lângă gard un frasin american. În fiecare primăvară ai mei chemau pe cineva să-i taie toate crengile. Prin mai-iunie era deja infrunzit, cu toate crengile crescute la loc şi cu o coroană bogată prin care nu pătrundea lumina soarelui. Frasinul creşte foarte fain la noi că îi priesc condiţiile. La unguri e plin de frasini şi salcâmi.

 7. ggl
  iunie 1, 2009 la 4:47 pm

  Era totuşi un Fraxinus excelsior (frasin comun) ce aveam noi în curte, nu frasin american.

 8. iunie 1, 2009 la 4:56 pm

  păi parcul, hmm, în primul rând să scoată câinii de acolo. de fiecare dată când trec pe acolo, mai ales dacă e seară, e pericol frate, precum fuse într-o vreme în campusul din haşdeu, pe acolo, pe lângă faculta de geo.

  apoi să facă ce-or ştii ei, dar să nu mă trezesc cu ditamai monumentul neo-modernist pe acolo, că-i de rău.

 9. dohocampus
  iunie 2, 2009 la 12:52 pm

  horatiu damian: Parcul feroviarilor ar fi fain să fie chiar unul tematic şi să facă un muzeu acoperit, unde să strângă locomotive şi vagoane vechi, câte au mai scăpat de distrugere. Şi, din când în când, să le scoată la plimbare cu copii ca mocăniţa pe Vaser.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: