Prima pagină > Uncategorized > cum aţi vrea să muriţi?

cum aţi vrea să muriţi?

Tema emisiunii de azi la Nopţi în Campus (22.00 – 00.00) e moartea. O să sune foarte ţăcănit: făceam ieri mortar, că zugrăvesc zilele astea. Am dat search pe google: mortar preparare. Apoi, nu ştiu exact cum mi-a venit declicul, dar de la mortar, mi-a venit gândul să dau search după moarte. Am găsit aproape 4 mlioane de rezultate. Cele mai interesante rezultate le voi prezenta în emisiunea (sper, nu prea) morbidă de astăzi.

Invitat va fi Luci, care a încercat de mai multe ori să se sinucidă. Detalii mai multe despre el nu am să vă dau. Eu mă bucur că a acceptat să vină în emisiune şi că are curajul ori nebunia de a povesti experienţele traumatice prin care a trecut. Întrebările mele pentru voi sunt: Cum aţi vrea să muriţi? sau Cum vă imaginaţi că muriţi? Atenţie, nu mă refer la sinucidere, aşa cum ar putea induce în eroare scurta prezentare a lui Luci! Îmi puteţi răspunde la una dintre întrebări sau la ambele pe blog sau pe mail (adrian_dohotaru@yahoo.com), anonim sau nu. Răspunsurile vor fi citite în emisiune.

[update] Primit-am de la Radu Hangan o lucrare în acril şi smoală, care se numeşte Coşciug. E mai greu de pus la comentarii, aşa că apare aici. Îl aştept cât de repede cu o expoziţie la Cluj:

cosciug copy

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. dohocampus
  iunie 8, 2009 la 10:42 am

  eugen males: as vrea sa mor vazand sfarsitul lumii. un meteorit sau un val urias, poate chiar o ciuperca atomica. sau sa mor de ras. pai… dupa viata e la fel ca inainte, adica nimic. hai sa murim impreuna!

 2. kiddiez
  iunie 8, 2009 la 12:52 pm

  Lovit in cap de vrabiutza! Vrabiutzele sunt cel mai frumos lucru din lumea asta!

 3. dohocampus
  iunie 8, 2009 la 1:24 pm

  Marian: o moarte cu personalitate presupunem. dat fiind faptul ca suntem biciclisti, am putea opta spre un accident rutier. plus, are PERSONALITATE. o moarte pe bicicleta spune – „Ba! Ala o fost biciclist!”

 4. Alin
  iunie 8, 2009 la 3:26 pm

  stiu ca e las, dar as vrea sa mor in somn…

 5. dohocampus
  iunie 8, 2009 la 4:19 pm

  Cum sa fie las, e normal! Am vorbit cu mai multi, care isi doreau asa. Inclusiv eu!

 6. dohocampus
  iunie 8, 2009 la 4:24 pm

  de la Alexandru Vakulovski:

  Este o întrebare grea şi ciudată. Pentru că dacă aş vrea să mor – aş fi deja mort. Sau nu… depinde cât de priceput eşti, pentru că şi moartea poate fi ratată. Poţi fi atât de loser încât să ratezi şi moartea.

  Dar hai să încerc să-mi imaginez. Cum sunt acum în Moldova, n-aş vrea să mă sinucid. Sau nu prin metodele clasice. De ce să-ţi tai venele când oricum comuniştii de la conducere ţi le-ar tăia cu plăcere? Prim-ministra noastră şi Voronin au ameninţat Moldova cu ploaie de gloanţe. Nu cred că s-a m-ai întâmplat aşa ceva în vreun stat civilizat. Deci o variantă a morţii ar fi pentru o cauză nobilă. După cum am spus – în Moldova asta e foarte simplu – dar nu exemplific ca să nu spui să instig la violenţă…

  Cum aş mai vrea să mor… Ca tata, sec, în picioare, în 3 secunde… Încă nu-s foarte hotărât cum aş vrea să mor. Am avut momente când am vrut să mor foarte mult, în general prin tăierea venelor şi prin injectarea cu aer în venă. Am vrut să mor când am fost nefericit, dar şi când eram fericit. Moartea e o chestie alunecoasă. Dar acum nu mai vreau să mor.

  Dar îţi promit că atunci când am să mă hotărăsc – o să fii printre primii care o să afle.

 7. decanu
  iunie 8, 2009 la 4:50 pm

  mai ori in somn ori undeva pe autobahn in Germany cu vreo 340km la ora pe o torpila cu doua sau patru rotzi

 8. dohocampus
  iunie 8, 2009 la 5:00 pm

  irina: sunt pe moarte, asa ca intrebarea nu mai are rost
  irina: vreau sa mor intr-o avalansa sau inecata si sa nu-mi gaseasca nimeni niciodata corpul. offf, bine c-am trecut de faza cu taiatul venelor, era destul de lame
  adi: da, spune-mi putin, de ce vrei sa mori violent si sa nu te gaseasca nimeni?
  irina: cred ca acum e momentul in care trebuie sa incep sa te platesc

 9. iunie 8, 2009 la 8:16 pm

  Dumnezeu, atotputernic… poate sa Se omoare… nemuritoe fiind?

 10. iunie 8, 2009 la 9:43 pm

  Chiar daca raspunsul meu vine mai tarziu decat ai fi avut nevoie de el… eu nu as vrea sa imi dau seama cand mor, pentru ca probabil mi s-ar face un dor extrem de toti cei la care tin si pe care ii cunosc, inca inainte de a muri(si poate ca asta m-ar omori mai intai…); nu as vrea sa nu fiu functionala in vreun fel, inainte de a muri – sunt dependenta de independentza (fizica), nu suport sa fiu racita sau sa ma doara ceva, orice.

  M-am gandit si eu la mai multe variante ale sfarsitului meu… Da, si eu, biciclsita fiind, mi-am imaginat ca mor intr-un accident in trafic – mai ales dupa ce o mashina chiar a dat peste mine cand eram cu bicicleta.

  In rest, celelalte variante insumeaza situatii ironice, stupide chiar, care pornesc de la ceva marunt si absolut de neasteptat – ma impiedic f ushor, dar cad urat (sau frumos?) si ma lovesc letal, imi pica ceva in cap de undeva, pe strada…

  Tocmai mi-am dat seama, dar exact acum scriind, care ar fi izvorul acestui tip de moarte, adusa de ceva stupid… Am cateva exemple in familie, din pacate…

  Pana acolo, adica pana la moarte, mi se pare o idee buna explorarea anumitor frici si eliberarea lor prin exercitii de imaginatie.

 11. dohocampus
  iunie 8, 2009 la 9:48 pm

  Mi-ar placea sa mor oarecum banal, la batranete, vara, in timpul somnului de amiaza, in balansoarul de pe veranda. mor atat de de senin incat la final am ochii albastri.

 12. iunie 10, 2009 la 12:58 pm

  Pai sincer.. de viu 🙂

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: