Prima pagină > Uncategorized > cum reciclaţi?

cum reciclaţi?

Tema emisiunii de azi la Nopţi în Campus (22.00 – 00.00, 95,6 FM sau radiocluj.ro) e reciclarea. Invitatele sunt Ioana Sumurducan de la Copacul de Hârtie şi Dana Şerban de la Asociaţia Ecologistă Floarea de Colţ. Avem şi o oră de muzică bună, garantată 100%, cu un playlist făcut de Cora Bucea. 

„Vom vorbi despre câtă hârtie se îndreaptă spre reciclare lunar la Cluj, câţi copaci salvează o tonă de hârtie reciclată, de unde cumpărăm hârtie reciclată în Cluj, ce facem cu ea, acţiuni apropiate etc”. (Ioana Sumurducan)

 untitled

Întrebarea pentru voi e: Ce exemple privind practici bune de reciclare puteţi oferi?

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. dohocampus
  iulie 1, 2009 la 11:13 am

  Cristi Botiza: 1. refolosirea pungilor de plastic ca sa nu tot luam altele noi de la supermarket de fiecare data 2. reciclarea hartiei de la birou, de acasa

 2. dohocampus
  iulie 1, 2009 la 11:16 am

  irinela: eu strang hartia si materialele de plastic, separat, in pungi, si periodic le duc la containerele speciale pentru reciclarea materialelor. in bucuresti exista. din pacate, nu in fiecare sector. apoi, incerc sa fac propaganda ecologica printre cunoscuti

 3. dohocampus
  iulie 1, 2009 la 12:06 pm

  Marian: In imaginatia mea am descoperit o solutie inpracticabila pt. sticle. Adica avem cateva feluri de ambalat lichide: sticla, carton, plastic, aluminiu (doze). Si fiecare din astea suporta anumite lichide toate avand dezavantaje ba pt. producator(sicla e grea, e voluminoasa si se sparge) sau pt. natura (plastic, carton).Cum ar fi daca am avea sticle vesnice de aluminiu (si nu ma refer la doze). Sticle solide cu capac infiletabil. Eu am avut o asfel de sticla si a fost extraordinara. Era solida(deci tinea orice fel de lichid ->Suc acidulat…….. Apa) si nu se sparge, usoara, compacta, vesnica dar si reciclabila. Din pacate, nu stiu implicatiile care le-ar avea in metalurgie, dar ma gandesc ca din atatea conserve si badoace s-ar gasi o solutie… Sper ca e de folos.

 4. fanitza
  iulie 1, 2009 la 12:32 pm

  il inod la capat si apoi il pun la gunoi! 😛

  de acolo il preia boschetarul si apoi el stie ce face continutul! 🙂

 5. ggl
  iulie 1, 2009 la 2:04 pm

  Aceeaşi Dana Şerban care facea la Informaţia rubricile despre ecologie?

  Nu cred că sticlele veşnice din aluminiu sunt soluţia, pentru că producătorul trebuie să îmbutelieze diverse lichide în ele iar aluminiul este relativ scump (nu pentru că ar fi rar, ci pentru că procesul de obţinere al aluminiului din bauxită este un proces energofag, destul de costisitor). O soluţie este să bage în preţul produsului preţul recilării sticlei iar magazinele să fie obligate să funcţioneze ca şi centre de recilare – exact ca şi cu garanţia la sticlele de bere, însă aplicate şi la cutii din aluminiu şi sticle PET.

  Eu nu reciclez deoarece implică deranj prea mare din partea mea. Dacă ar trebui să sortăm gunoiul l-aş sorta, însă nu-mi transform apartamentul în depozit de sticle, material plastic, hârtie, cutii din aluminiu, etc. şi nu consum timp şi energie ca să le transport la centre speciale de colectare aflate în celălalt capăt al oraşului. Prefer să consum cât mai puţine produse îmbuteliate sau ambalate sofisticat: ceai, limonadă sau apă de la robinet sau de la izvor în loc de sucuri şi apă îmbuteliată, bere draft, vin preferabil de la cramă în sticle mari preferabil refolosibile, brânză din piaţă. Încerc să folosesc preferabil plase refolosibile deşi mă enerveză să umblu tot timpul cu plasa la mine (de mutle ori car lucrurile în mână). Prefer să repar obiectele în loc să le înlocuiesc.

 6. iulie 1, 2009 la 2:05 pm

  atata timp cat nu sunt containe speciale pentru hartie si plastic e greu sa reciclezi. Chiar si cu ele langa casa si exista puturosi.
  eu unul strang pet-urile la un loc si le las la gunoi pentru cei care traiesc din reciclare si care isi petrec viata la gropile de gunoi.

 7. dohocampus
  iulie 1, 2009 la 2:48 pm

  Da, e aceeasi de la Informatia. Bine ar fi ca, dupa noua licitatie de concesionare a serviciilor de salubritate, Asociatiile de locatari, Primaria si firmele sa convina sa adune selectiv deseurile si sa fie puse peste tot containere separate.

 8. Andrei
  iulie 1, 2009 la 8:02 pm

  Pentru a gasi o solutie eficienta de reciclare ar trebui ca din partea marilor producatori sa existe un interes financiar. Cred ca orice solutie (ecologica, sociala, de orice fel) care se vrea viabila ar trebui sa tina cont de partea financiara si eventual sa fie conceputa ca o afacere de sine statatoare – daca afacerea va avea succes inseamna ca solutia a fost buna. 🙂

 9. ggl
  iulie 1, 2009 la 10:22 pm

  Păi chiar există interes financiar – ca ambalajele să fie căt mai ieftine, cât mai arătoase şi să vândă cu orice preţ produsul în cantităţi cât mai mari. Adesea cumpărăm doar ambalajul, marca, nu neapărat un produs pe măsura. Şi ce facem apoi cu el? Îl aruncăm la gunoi!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: