Prima pagină > Uncategorized > gărâna 2009

gărâna 2009

Emisiunea Nopţi în Campus de azi (22.00 – 00.00, pe 95,6 FM sau pe http://www.radiocluj.ro/ ) va fi cu mult jazz de calitate. Playlistul nu-l deconspir acum, însă, nu e greu de ghicit, conţine jumătate din artiştii de mai jos.  Spre ruşinea mea, nu am participat până acum la festivalul de jazz de la Gărâna, deşi an de an auzeam numai de bine în legătură cu el. Aşa că de data asta ne vedem acolo! Mai jos aveţi date din comunicatul de presă:

GaranaJazz2009

Gărâna Jazz Festival se apropie cu paşi repezi. Mai sunt cinci zile până la cea de-a  13-a ediţie a festivalului de jazz de la Gărâna. Anul acesta mult aşteptatul festival  se va desfăşura în zilele de 17, 18 şi 19 iulie, în locaţia tradiţională, POIANA LUPULUI din satul GĂRÂNA, judeţul CARAŞ SEVERIN.

Vineri 17 iulie:

JAZZ DE NECAZ (România) – un super grup al celor mai talentaţi tineri muzicieni din ţară noastră care vor cânta în formula: Lucian Nagy (sax), Tavi Scurtu (tobe), Victor Miclaus (bas), Sebastian Spanache (pian), Dan Bozzo Mitrofan (chitara) şi Maria Chioran (voce)

ANDRZEJ JAGODZINSKI  TRIO (Polonia) – unul din cei mai importanţi pianişti ai scenei poloneze de jazz, care va da din nou dimensiunea excepţională a şcolii poloneze de jazz .Ceilalţi membri sunt ADAM CEGIELSKI şi CZESLAW BARTKOWSKI.

NIK BARTSCH S RONIN (ELVETIA) – revelaţia jazzului european contemporan, laureat a cinci mari premii internaţionale din 1999 până în 2007, este cel mai influent grup de jazz european al tinerei generaţii. Ceilalţi membri ai grupului sunt: KASPAR RAST (tobe), BJORN MEYER (bass), SHA (bass), ANDI PUPATO (percuţie)

TERJE RYPDAL GRUP (Norvegia) – respectaţi muzicieni europeni cu peste 80 de

albume ca lider şi ca sideman, chitaristul norvegian este un compozitor prolix, cu extensii în domeniul clasic: simfonii, operă, concerte pentru chitară şi contrabas. Adept convins al mijloacelor electronice de prelucrare a sunetului, TERJE RYPDAL  a cântat alături de toţi marii muzicieni ai lumii (Jan Garbarek, Trilok Gurtu, Ralph Towner, David Darling…) va cânta pe scena alături de FRANK HOVLAND (bass) şi PAULO VINACCIA (tobe)

Sâmbătă 18 iulie:

PLATONIC BAND (România) – grupul excelentului chitarist român NICU PATOI, va prezenta un proiect nou bazat pe blues/jazz în colaborare cu BERTI BARBERA.

JOHN ABERCROMBIE GROUP (S.U.A.) – cotat cel mai important continuator al lui John McLaughlin, a concertat şi înregistrat cu majoritatea marilor muzicieni de jazz ai lumii. Este unul dintre cei mai de succes artişti ai casei de discuri ECM. Mentor şi model pentru multe generaţii de ghitaristi, JOHN ABERCROMBIE este capul de afiş al festivalului.

Va cânta alături de alţi monştri sacri ai jazzului mondial: MARK FELDMAN (viola), THOMAS MORGAN (bass) şi JOEY BARON (tobe).

HELGE LIEN TRIO (NORVEGIA) – Laureaţi ai premiului GRAMMY pentru jazz în 2008 cu albumul HELLO TROLL. După 9 albume, toate realizate în Japonia au ajuns în topul preferinţelor şi în Europa. Vor fi cu siguranţă revelaţia acestei ediţii. Grupul e format din HELGE LIEN (pian), FRODE BERG (bass), şi KNUT AALEFJAER (tobe).

BEGA BLUES BAND & FRIENDS (România)  grupul timişorean de blues condus de KAMOCSA BELA, revine la Gărâna după 2 ani, cu un proiect prezentat în turneul lor european în Germania, Austria, Ungaria şi Portugalia.

Duminică 19 iulie:

TRIGON (Rep. MOLDOVA) – redutabil grup european de ethno jazz, aflat la a patra aventură în Banat, şi pentru a doua oară la Gărâna. Alături de ANATOL STEFANET vor fi prezenţi DOREL BURLACU (pian), GARI TVERDOHLEB (tobe) şi SANDU ARCUS (sax, bass, flaut, fluier)

MISI FARCAS BAND (Germania)  – redutabilul toboşar timişorean MISI FARCAS, care se  întoarce din Germania, ţara care l-a adoptat, cu proiect exploziv, alături de PAATA DEMURISHVILI (pian) şi CHRISTOPH VICTOR KAISER (bass).

ULRICH DRECHSLER – FORTUNE COOKIE (Austria) – cea mai ascultată şi bine vândută trupă din Austria, ce aduce sonorităţi specifice muzicii electronice dar şi hip-hop-ului bine temperat. Pe scenă vor mai fi JOJO LACKNER (E-bass), JOERG MIKULA (tobe) şi ZUZEE (platane).

NILLS PETTER MOLVAER (Norvegia) – cel mai influent trompetist de la MILES DAVIS încoace, este şi unul din cei mai originali muzicieni europeni. Laureat al mai multor premii GRAMMY, a primit în 2003 cel mai important premiu cultural al Norvegiei. Va cânta alături de EIVIND AARSET (chitară şi bass) şi AUDUN KLEIVE (tobe).

Prezentarea concertelor: FLORIAN LUNGU şi MARIUS GIURA

Concertele vor începe în fiecare zi la ora 19, excepţie făcând ziua de Duminică, când concertele vor începe de la ora 18.

Biletele se pot cumpăra la intrarea în perimetrul festivalului- 50 lei/zi sau abonament pe 3 zile- 120 lei.

Pentru alte detalii:

contact@garana-jazz.ro

www.garana-jazz.ro

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. ggl
  iulie 14, 2009 la 5:30 am

  Am participat eu, deci acum ai să auzi şi de rău. Festivalul a ajuns prea cunoscut, dovada este exact faptul că faci o emisiune despre asta. Anul trecut a fost foarte mare înghesuială sâmbătă. Curtea în care se ţine a ajuns să fie subdimensionată pentru câţi oameni vin. Nu mai încap oamenii în curte! În pădure găseşti deja mormane de gunoaie lăsate în urmă de turiştii neglijenţi. Există câteva pensiuni, însă de obicei cazarea e luată cu 3 luni înainte, aşa că singura variantă de cazare este la cort, fără facilităţi. Adică fără duş, fără WC, etc. Te speli la râu, te caci în pădure. Organizatorii n-au făcut nimic în privinţa asta. Numai să-şi scoată banii şi gata…

  Anul acesta n-am să mai merg deşi aş fi vrut.

 2. dohocampus
  iulie 14, 2009 la 8:07 am

  Iui, najpa, man!, daca nu sunt niste toalete eco, niste minime facilitati.

 3. ggl
  iulie 14, 2009 la 9:36 am

  Ba, sunt două toalete la nu ştiu câte sute, dacă nu chiar mii de oameni. Femeile fac o coadă lungă la toaletă în timpul concertului în loc să stea să se uite la concert. Chiar şi la bărbaţi era coadă uneori, dar na, noi mai ieşim afară ne mai pişăm prin boscheţi, etc. Vreau să spun că nu sunt minimele facilităţi necesare unui astfel de festival şi mă îndoiesc foarte tare că cineva curăţă pădurea în urma turiştilor neglijenţi care-şi lasă gunoialele în urmă, nefiind amenajat nici un perimetru de pus cortul, nimic – deci adunarea gunoiului e „facultativă”. Noi am strâns tot din poiana în care am stat, inclusiv mucuri de ţigări. În mod normal n-am nimic cu spălatul la râu şi aşa, însă când te duci la un festival te aştepţi la o budă decentă şi un duş cât de cât…

 4. ggl
  iulie 14, 2009 la 9:38 am

  adunatul gunoiului voiam să zic

 5. iulie 14, 2009 la 2:47 pm

  salut,
  anul acesta s-a marit spatiul pentru concert cu inca vreo 300 m, si s au facut inca 2 WC-uri…pe an ce trece incercam sa extindem…organizatorii in fiecare an stau si ziua de luni pentru a strange si a face curat pe acolo.asa ca de fiecare data lasam curat chiar dc nu numai organizatorii au facut mizerie. Anul acesta vom avea si o echipa de voluntari de la MAI MULT VERDE care vor imparti si ei saci de gunoi, atat in zona festivalului cat si in zona de campare. La sf festivalului urmand sa ajute si ei organizatorii la facut curat.
  speram sa veniti cati mai multi!:) o sa fie o editie memorabila!
  numa bine,
  cristina

 6. iulie 14, 2009 la 2:49 pm

  inca ceva…adunarea gunoiului e de bun simt si pentru fiecare turist care vine acolo…si nu ma refer numai la festival..ci oriunde…e vorba de cei 7 ani de acasa…faci murdarie…curata:)

 7. ggl
  iulie 15, 2009 la 4:56 am

  Anul trecut după ce am terminat de strâns gunoiul acolo, o doamnă care fuma pe maulul opus al pârâului m-a întrebat dacă am reuşit să strâng tot, văzându-mă cu două plase pline de gunoi. La corturile lor erau gunoaie aruncate peste tot. Morala: nu vă bazaţi pe bunul simţ. Faceţi abstracţie de el.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: