Prima pagină > Uncategorized > Eco Ruralis – în sprijinul ţăranilor ecologici şi tradiţionali

Eco Ruralis – în sprijinul ţăranilor ecologici şi tradiţionali

Le urez mult succes prietenilor mei Ramona, Ed şi Doug şi sper să fac cât mai multe emisiuni cu ei:

Tăranii care practică agricultura tradiţională sau certificată ecologic, au un aliat în asociaţia Eco Ruralis, înfiinţată de ţărani pentru ţărani.

 

Eco Ruralis îşi lansează propriul site pe internet pentru a informa publicul larg cu privire la problemele care îi afectează pe micii ţărani tradiţionali sau ecologici. Denumirea site-ului este: www.ecoruralis.ro .

 

Secţiunile site-ului cuprind informaţii despre asociaţie, parteneri, priorităţile stabilite de membrii asociaţiei pentru anul în curs, programele aflate în desfăşurare, precum şi o serie largă de documente şi ştiri de ultimă oră care expun problemele cu care se confruntă ţăranii din România. Conform statutului, Eco Ruralis are misiunea de a apăra drepturile ţăranilor de a practica agricultura durabilă, prietenoasă cu mediul. Acesta include dreptul de a folosi, multiplica şi distribui seminţe tradiţionale, reguli stricte de biosecuritate (fără organisme modificate genetic), dreptul la suveranitate alimentară şi respect pentru sănătatea mediului şi a consumatorilor.

 

Anul acesta, Eco Ruralis şi-a stabilit ca priorităţi întărirea capacităţii ţăranilor tradiţionali şi ecologici prin schimburi de experienţă la ferme, variate metode de informare directă a ţăranilor şi asistenţă juridică în problemele cu care se confruntă zilnic aceştia.

 

„Eco Ruralis s-a născut din nevoia ca noi, ţăranii, să acţionăm împreună pentru a ne proteja mediul şi familiile noastre. Avem un rol important în România şi în comunitatea europeană şi înţelegem că numai noi ne putem reprezenta cel mai bine în dezbaterile pe tema politicii agricole.”

declară Luiza Boldizsar, preşedinta Eco Ruralis.

 

„România are o profundă cultură ţărănească. Nu putem construi un viitor negând sau ignorând importanţa ţăranilor în societatea noastră.” completează Willy Schuster, vicepreşedinte Eco Ruralis.

 

Telefon/Fax: 0264 599 204

E-mail: ecoruralis@gmail.com

Biroul nostru este în Cluj Napoca, lângă Piaţa Mihai Viteazu

Strada David Francisc nr. 10 / 5

400616 – Cluj-Napoca, Jud. Cluj

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: