Prima pagină > Uncategorized > ma nemultumeste

ma nemultumeste

Spuneti ce va nemultumeste la Corul Nemultumitilor! Ascultati-i deseara la Nopti in Campus (22.00 – 00.00, 95,6 FM sau http://radiocluj.ro/) pe initiatorii Corului Nemultumitilor din Cluj, cel mai tzacanit proiect al societatii civile derulat in oras in ultimul timp! Raspunsurile voastre for fi citite si dezbatute seara in emisiune! Ta-taa!

 

Raspuns-am pe site:

Ma nemultumeste starea mea, dar si a altora, de multumire complacuta.

Ma nemultumeste alteori propria mea nemultumire agitata, sterila, barfitoare si dezorganizata.

Ma nemultumeste apatia oamenilor in spatiul public si lipsa lor de solidaritate (un exemplu mai vechi ar fi Parcul Tineretului ciuntit de un mall cand Clujul sta prost la capitolul spatii verzi).

Ma nemultumeste imensa polarizare sociala care exista in Romania, capitalismul de tip sud-american care s-a dezvoltat aici, faptul ca e considerat normal ca un om sa castige de 10, 100, 1000 de ori mai mult decat celalalt, spundu-se ca acest lucru se intampla din cauza meritelor pesonale ale unui om.

Ma nemultumeste ca multi intelectuali romani condamna in continuare (la 20 de ani dupa revolutie!) comunismul in termeni adesea isterici, pe cand niciunul nu condamna excesele capitalismului.

Ma nemultumeste calitatea jurnalismului in Romania (documentarele romanesti realizate intr-un an le poti numara pe degete, reportajele sunt putine si calaie, emisiunile de dezbateri se transforma in galceava).

Ma nemultumeste parerea romanilor ca politica e un domeniu murdar: asta conduce la prejudecata ca doar porcii se pot balaci in mediul politic, motiv foarte bun pentru dezangajare civica si politica.

Ma nemultumeste faptul ca am aruncat un chistoc pe strada acum cateva nopti pentru ca imi era lene sa il tin in mana 5 minute pana la un cos de gunoi. 

 

Istoric
Complaints Choir este un proiect iniţat în 2005 de doi artişti suedezi, Tellervo Kalleinen şi Oliver Kochta-Kalleinen, cu intenţia de a mobiliza în mod constructiv energia obiceiului social al exprimării nemulţumirilor. În special în manifestările sale colective, obiceiul oamenilor „de a se plânge” mereu – de serviciile publice, de starea vremii, de situaţia drumurilor, de oamenii din jur, de vecini etc este un simptom al unei atitudini pasive. De obicei oamenii se plâng, dar se implică mai puţin în a găsi soluţii. Această atitudine colectivă este denumită în limba suedeză printr-o expresie care se traduce în „corul nemulţumiţilor”. Cei doi artişti, preocupaţi de canalizarea pozitivă a acestei energii, şi-au propus să pună în practică literal semnificaţia acestei expresii, pentru a oferi astfel comunităţii o reflectare creativă şi cu umor asupra propriilor probleme şi atitudini. Dat fiind succesul public al proiectului, modelul Complaints  Choir a fost între timp extins, preluat şi organizat în 24 de ţări din lume, iniţiatorii proiectului oferind prin site-ul http://www.complaintschoir.org asistenţă şi know how celor care doresc să organizeze în comunitatea lor un astfel de eveniment.

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: