Prima pagină > Uncategorized > Planul Urbanistic General (PUG) la Radio Cluj

Planul Urbanistic General (PUG) la Radio Cluj

Avem posibilitatea de a contribui la un PUG nou, mult mai bine realizat, în interesul a cât mai mulţi clujeni şi nu în avantajul speculei imobiliare. Ultima mea emisiune este despre viitorul PUG, alături de Ligia Subţirică, arhitecta şefă a oraşului, Eugen Pănescu, architect Planwerk, una dintre firmele care a câştigat licitaţia pentru PUG, şi membru în Comisia de Urbanism, Radu Mititean, dir. ex. al Clubului de Cicloturism Cluj-Napoca şi Norbert Petrovici, asistent la Facultatea de Sociologie, UBB. Înregistrările ecoreporterului Hans Hedrich sunt parcelate, aşa că vă puteţi alege subiectele care vă interesează mai tare (din păcate, are ceva wordpressul şi nu pot pune ecranul cu emisiunea). Enjoy!

1 – PUG CLuj în dezbatere la RADIO CLUJ, partea 1.
http://www.ustream.tv/recorded/2586565

2 – PUG CLuj în dezbatere la RADIO CLUJ, partea 2.
http://www.ustream.tv/recorded/2586882

PS: În caz că aveţi probleme cu deschiderea site-ului, mergeţi pe
www.ustream.tv/channel/urbanism şi veţi găsi cele 2 filme sub ecranul filmului!

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. noiembrie 21, 2009 la 4:44 pm

  e foarte important; majoritatea oraselor noastre sufera fiindca le lipseste un pug normal si s-au dat autorizatii aiurea

 2. decanu
 3. dohocampus
  noiembrie 21, 2009 la 5:27 pm

  Sunt curios in ce masura se va implica lumea (specialisti, ong-uri, intelectuali, simpli cetateni) la urmatoarele dezbateri de la primarie (mai sunt preconizate noua). Spun truisme, dar cu cat e mai concentrata decizia, cu atat o sa avem mai tare de suferit.

  De pilda, se discuta in presa despre constructia turnului de 24 de etaje de langa stadion aproape ca despre o fatalitate – http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=34335 Zona respectiva, in apropierea Parcului Central, Parcului Babes, malului Somesului este inca una dintre putinele zone de promenada, de facut sport, de relaxat. O constructie gigantica de acest fel ar sufoca-o. Oare chiar vor locuitorii din zona un astfel de turn? Finantarile pentru stadion nu pot veni altfel? Intreb ca fost jucator de fotbal al Universitatii (ce-i drept, pentru scurt timp): oare zecile de milioane de euro cheltuite pentru sadion si pentru cateva zeci de fotbalisti profesionisti nu puteau fi cheltuiti pe construirea si reamenajarea a cateva sute de terenuri de sport pe care clujenii amatori de miscare sa le foloseasca gratuit sau la preturi modice?

 4. ggl
  noiembrie 22, 2009 la 7:39 am

  Nu tocmai Tiganas a proiectat acel turn? Daca as fi locuitor in zona n-as vrea nici stadion si nici turn de 24 de etaje. Pentru ca oricand e meci se umple de masini peste tot. Inafara de asta stim cu totii cat de „civilizati” sunt suporterii echipelor de fotbal, in special „U”. Stadionul trebuia facut inafara orasului si dotat cu o parcare suficient de mare. Proiectul stadionului Ion Moina prevede prea putine locuri de parcare (1500 din cate stiu eu). Se putea amenaja orice altceva in acel loc: parc, terenuri de sport, sala de concerte pentru filarmonica, etc. Sunt insa interese mari in joc. Lucrarile au demarat deja, presiunea publica nu mai poate face mare lucru. Clujenii erau obisnuiti cu stadionul acolo, deci practic nu exista un motiv intemeiat sa faca presiuni pentru ca primaria sa schimbe destinatia spatiului. Cei interesati sa castige din acest proiect au mizat pe asta. Or sa vada clujenii singuri ce inseamna stadion in oras. De fapt deja avem un exemplu: stadionul CFR, cel fara locuri de parcare. De fiecare data cand e meci se blocheaza tot traficul incepand de pe strada Horea. Trebuie de fiecare data pusi jandarmi si politie pe toate strazile ca sa nu lase decat riveranii sa intre cu masina in zona. Inafara de asta am vorbit cu un arhitect care mi-a spus ca spatiul pentru stadionul pe care vor sa-l construiasca ei este insuficient din ratiuni care tin de orientarea axelor stadionului in raprot cu punctele cardinale – pentru ca sa nu fie dezavantajata nici o echipa.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: