Prima pagină > Uncategorized > democraţia electorală în ubb

democraţia electorală în ubb

Mi-am programat ieri o emisiune la radio cu reprezentanţii studenţilor din Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai. Trebuia să vină preşedintele OSUBB, Dragoş Costăchescu, şi câţiva candidaţi la funcţiile de reprezentanţi pe facultăţi. Deşi vorbisem cu trei zile înainte despre emisiune şi le-am trimis câte un reminder în fiecare zi, am primit un sms anemic cu o oră înainte că nu mai pot veni din cauză că sunt foarte ocupaţi cu alegerile. Dar care alegeri? Îmi pare rău că nu au venit invitaţii, pentru că sunt foarte curios de ce la 20 de ani de la căderea regimului comunist există candidaţi unici la toate facultăţile cu excepţia uneia. Ca să vă convingeţi, puteţi intra pe site-ul http://student.osubb.ro. Aveţi ocazia astfel de a vedea pe ce pot să meargă finanţările unui minister al Tineretului şi Sportului, al fostei ministrese Ridzi. Cum apreciaţi următorul program electoral al lui Oltean Laur, candidat de la Facultatea de Biologie şi Geologie?

„STRATEGIE:

Acest proiect isi doreste să mărească gradul de conştientizare a participării active în societate si aceasta problema este activa in mare parte si la mine in facultate. In acest scop, lipsa implicării în viaţa social v-a fi prioritara pe lista mea de ordine si voi veni cu o rezolvare.

Sunt deschis si prietenos oricariu coleg, student din facultate si voi incerca pe langa reprezentantul deja existent sa vin cu rezolvari suplimentare in acoperirea si rezolvarea eventualelor probleme in sprijinul facultatii si studentilor acesteia cu scopul de a spori calitatea climatului universitar şi participarea activă a studenţilor la procesul educaţional, scop care s-a inaugurat in proiectul despre care vorbim.

Imi doresc ca studentii mai ales de la noi din facultate sa fie constienti cu privire la cursurile si programe de practica actualizate si intr-un climat nou si modern deci invatamantul de calitate superioara care ni se ofera la un inalt standard ne este oferit la un pret foarte mic sau gratis pe cand la alte universitati din lume altii platesc mii de euro sau dolari pentru a beneficia de asemenea invatamant. Imi doresc sa ating aceasta prin argument de acest gen curiozitatea studentilor sis a incerc sa ii motivez sa profite mai mult de aceasta facultate sis a fie mai interesati”.


Imaginaţi-vă astfel de reprezentanţi încercând să negocieze cu profesorii din conducerea facultăţilor şi a universităţii drepturile studenţilor.

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. decembrie 10, 2009 la 10:55 pm

  :)))) Tare! Poate n-au mai venit pentru ca erau ocupati cu vreo dezbatere din asta de idei.

 2. decembrie 11, 2009 la 8:28 am

  Poate ca dezbateau despre lipsa de recunostinta a studentilor care beneficiaza de atatea oportunitati.

 3. decembrie 11, 2009 la 8:43 am

  „lipsa implicării în viaţa social v-a fi prioritara”… Daca un asemenea agramat candideaza la aceasta functie este clar cum vor arata lucrurile peste 10 ani cand Vanghelie de Cluj va fi „in paine”. Emigraaaaaaaaaaati cat mai puteti!

 4. perdevara
  decembrie 11, 2009 la 11:39 am

  OAMENI BUNI toti retardatii candideaza. MoTIVUL. Sa fie bagati in seama de gagici.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: