Prima pagină > Uncategorized > Un priveghi laic?

Un priveghi laic?

Poate că nu e neapărat laic priveghiul, nu se plasează doar într-o zonă etică, factuală şi raţională, aşa cum ne-ar plăcea să credem. Poate că se împleşte cu un nou tip de spiritualitate, osmotică, maternă, mai senzuală, fără o teologie rigidă.

Din comunicatul Greendex: Cluj-Napoca, 12 decembrie 2009 – Aproximativ 100 de clujeni s-au adunat astăzi în faţa Casei de Cultură a Studenţilor pentru a-şi manifesta îngrijorarea cu privire la problemele mediului înconjurător şi pentru a susţine ziua mondială de acţiune pentru climă şi prevenirea catastrofelor. Aceştia au purtat un banner cu textul “Romania wants a real deal at COP15” şi “Opriţi schimbările climatice”, după care au scris din lumânări, pe trotuar, “Opriţi poluarea!”. Organizatorii evenimentului în Cluj-Napoca au fost Clubul Ecologic Transilvania şi Asociaţia Transilvania Verde.

Fotografia e făcută de Carmen Orăşanu (ErKe), care o să vină miercuri la mine în emisiune. Mai multe fotografii găsiţi pe site-ul Greendex. Detalii despre manifestare, contextul mai larg în care a avut loc, dar şi poveşti super pertinente şi nuanţate despre energii alternative veţi auzi sau vedea (filmările ecoreporterului Hans Hedrich, autorul imaginilor de mai jos) la Nopţi în Campus, luni între 22.00 şi 00.00 (www.radiocluj.ro , 95,6 FM). În pole position sunt: Dan Craioveanu, din partea GRINDA, Radu Mititean, dir. ex. al Clubului de Cicloturism Napoca, şi Korosfoy Sandor, preşedinte al asoc. ecologiste „Floarea de Colţ”.

Reclame
Categorii:Uncategorized Etichete:, , ,
 1. ggl
  decembrie 13, 2009 la 3:29 pm

  „Opriţi schimbările climatice” e un text aiurea, pentru că schimbările climatice nu depind doar de om. E ca şi cum ai spune „opriţi vântul solar”.

 2. decembrie 14, 2009 la 12:03 pm

  daca e laic, nu prea merge cu priveghi…

 3. decembrie 14, 2009 la 12:55 pm

  @ggl: Asa e, sloganul nu e cel mai ok.
  @Zorin: Ma intereseaza intrepatrunderile dintre etic si religios in privinta militantismului ecologist; nu sunt usor de facut departajarile. Iar in Romania, intr-o tara mult mai religioasa, crestina, decat cele dinspre vest la care ne tot raportam, a sublinia ethosul religios al miscarii e aproape o blasfemie. Am impresia ca pe viitor se ve contura o teologie eco mai clara, dar e doar o presupunere.

 4. a.m.
  decembrie 17, 2009 la 3:28 pm

  Transilvania verde? Asta e pe bune? Hogy van ez magyarul?

 5. veronica
  decembrie 25, 2009 la 6:56 pm
 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: