Prima pagină > Uncategorized > Zilele filmului portughez (moca)

Zilele filmului portughez (moca)

Găsit-am un afiş prin campus. D-l Ucu Bodiceanu se plimba cu găleata plină cu superglue dintr-ăla vechi şi lipea de zor:

In perioada 23-25 februarie se va desfasura a doua editie a „Zilelor filmului portughez” la Cluj. Proiectiile vor avea loc la Casa de Cultura Muncipala, din Piata Unirii nr 24, etaj 1, incepand cu ora 18:30. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile, iar filmele au subtitrare in limba romana.

 Program

23 februarie: Filmul din deschidere, Miracolul dupa Salomé (O milagre segundo Salomé), in regia lui Mário Barroso, este o ecranizare dupa romanul omonim al scriitorului José Rodrigues Miguéis si prezinta Portugalia anului 1917, dupa aparitia Sfintei Fecioare la Fátima. Salomé, o prostituata dintr-o casa de toleranta a Lisabonei, incearca sa intre in inalta societate a capitalei portugheze, dar pierde totul si devine fara sa vrea personaj al miracolului care zdruncinase intreaga tara. O scurta prezentare a filmului poate fi vazuta aici: http://www.youtube.com/watch?v=0z5uHCoOdN4

24 februarie: Filmul de miercuri, Cinci zile, cinci nopti (Cinco dias, cinco noites), in regia lui José Fonseca e Costa infatiseaza Portugalia anilor ’40, aflata in plina dictatura salazarista. André, un tanar cu spirit revolutionar, evadeaza din inchisoare si incearca sa fuga din tara. Va fi insotit de un cunoscator al frontierei, pe care il antipatizeaza din primul moment, dar timp de cinci zile si cinci nopti cei doi trec prin intamplari care le permit sa se cunoasca mai bine si sa se desparta prieteni. Filmul este o ecranizare a romanului cu acelasi nume scris de Álvaro Cunhal.

25 februarie: Ultimul film, Tarmul soaptelor (A Costa dos Murmúrios) este o adaptare cinematografica a romanului omonim al scriitoarei Lídia Jorge si trateaza o tema dureroasa din istoria recente a Portugaliei: razboiul colonial din Africa de la sfarsitul anilor ’60 si inceputul anilor ’70. Evita, personajul principal, ajunge in Mozambic pentru a se casatori cu Luís, student care isi face stagiul militar, dar pe care il gaseste schimbat de realitatea crunta a razboiului. Pierduta intr-o lume violenta, straina, aceasta are intuitia schimbarilor ce vor urma in societatea portugheza.

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. februarie 22, 2010 la 2:02 pm

  good job! vizionare placuta!

 2. februarie 23, 2010 la 2:49 pm

  Domnu’ Zorin la noi in sat (din punct de vedere cultural Bistrita-i un satuc) cand o sa vedem zilele filmului portughez? 🙂

 3. februarie 23, 2010 la 3:25 pm

  @zorin: multumesc! la un film tot o sa ajung.
  @vicor: clujul e sat, iar bistrita un catun. am vazut multe catune frumoase!

 4. Victor
  februarie 26, 2010 la 4:12 pm

  Moca a fost si organizarea.Adica proastra. 🙂

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: