Prima pagină > Uncategorized > mix de liberalism clasic şi afacere socială

mix de liberalism clasic şi afacere socială

Afacerea pornită de activiştii de mediu Tudor Brădăţan, Roxana Pencea, Sorana Olaru Zăinescu & co. este una dintre cele mai emancipate businesuri din Cluj, una dintre puţinele care se opun agrobusinesurilor care se răspândesc în România (în afara rezistenţei pasive a ţăranilor). Alimentele au preţuri piperate datorită producerii pe scară mică şi chiriei, dar şi din cauza lipsei de adăugare a unor produse chimice ori e efectuării unor modificări genetice asupra produselor. Cred în valorile lor, în principiile vechiului liberalism, care favoriza iniţiativa micului întreprinzător, dar mai ales în încercarea lor de a face o afacere socială, prielnică altor mici proprietari (păcat că nu avem cooperative, dar asta e o altă poveste!), mediului înconjurător şi comerţului echitabil. Puteţi verifica la faţa locului dacă merită să scoateţi un ban în plus pentru principii ca fair trade:   

Pentru această primăvara, pregătim o serie de întâlniri şi degustări bio la Coşul Verde. Prima dintre acestea este o întrunire specială unde vom degusta dulceaţă de trandafir bio de la Ferma Topa de lângă Sighişoara şi ceai Stawberry Banana Apple de la Casa de Ceai. Astfel, joi 11 martie, începând cu orele 18.00, vă aşteptăm la Coşul Verde, Piaţa Avram Iancu, nr 13.

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. ggl
    martie 11, 2010 la 7:02 pm

    Ma io imi iau direct de la tarani/producatori unele produse. Asta nu garanteaza ca nu baga chimicale, dar pana mea, is la pret mult mai bun si de regula cunosc omul de la care iau deci pot sa merg pe incredere. Aia e fair trade. Sa dau bani la intermediari nu e fair trade. De exemplu mierea o iau direct de la Biris (da, taica-so e producator, are si certificat bio) doar e in Cluj si are pe stoc intotdeauna si daca cumva nu are aduce. Lapte iau de la tara de la o tanti cu vaca si ocazional de la un nene ce are bivolita. Imagineaza-ti ca laptele de vaca e jumate pretul fata de laptele de consum din magazin. Cel de bivolita e cam cat laptele din magazin insa nu-l pot folosi decat amestecat cu lapte de vaca ca e prea gras (dintr-un litru iese cam o cana de espresso de smantana). Daca nu-l fierbi in ziua in care-l iei a doua zi e „stricat” (am patit).

  2. martie 11, 2010 la 7:22 pm

    Stiu ca e mult mai ok sa iti iei de la producatori (piata, tarani, cunostinte, rude etc.), insa nu intotdeauna si nu oricine are posibilitatea asta sau incredere in astfel de achizitii informale. Apoi, se formeaza deja un public pretentios (altii ar spune snob… si poate sa fie si una si alta) in privinta alimentatiei care se orienteaza si dupa certificatul ecologic la produse si nu isi mai cumpara exclusiv de la supermarket.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: