Prima pagină > Uncategorized > concurs de manuscrise pentru tineri scriitori

concurs de manuscrise pentru tineri scriitori

 

Sunt curios cine va fi în juriu. Sper să fie şi tineri critici literari pentru că pot rezona mai bine la problematizările generaţiilor mai recente de scriitori (desigur, nu e o regulă!):

La împlinirea a 18 ani de existenţă, editura clujeană  CASA CĂRŢII DE ŞTIINŢĂ relansează concursul de manuscrise, într-o formulă nouă, COLECŢIA DE PROZĂ. În primul rând, concursul nu mai este unul exclusiv de debut, se adresează tinerilor prozatori (limita de vârstă: 40 de ani) din toată ţara. Manuscrisele vor fi evaluate de un juriu format din critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Pe coperta 4 va fi reprodus un text escortă semnat de unul dintre criticii membri ai juriului.

Data limită de predare a manuscrisului: 20 August 2010. Rezultatele vor fi anunţate până la data de 20 septembrie.Termenul de apariţie a cărţilor 15 noiembrie. Manuscrisele vor fi trimise la editura@casacartii.ro sau la adresa editurii (Casa Cărţii de Ştiinţă, 400129 Cluj-Napoca, B-dul Eroilor nr. 6-8). Manuscrisele vor fi trimise cu font Times New Roman 12 pt/single, în format A4, fără alte detalii de punere în pagină ori setări de format.

Volumele câştigătoare vor fi editate gratuit şi promovate prin mijloacele la îndemână editurii: librării, site, târguri de carte, lansări de carte, presă literară, televiziune etc. Copyright-ul va rămâne al editurii pe o perioadă de 5 ani. Toate cărţile apărute prin Concursul de proză vor constitui Colecţia de proză şi vor fi numerotate.

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. tanar scriitor
  mai 20, 2010 la 1:44 pm

  si dreptul de autor? publicatie gratuita dar degeaba daca pe coperta nu apare numele scriitorului…sau am inteles gresit mesajul”Copyright-ul va rămâne al editurii pe o perioadă de 5 ani”?

  • danuta
   iulie 30, 2010 la 7:56 am

   cu siguranta ai inteles gresit!!!!!

 2. mai 20, 2010 la 1:53 pm

  asa cum se intampla la toate editurile din romania pe coperta nu va aparea numele autorului, ci dupa cateva retusari de text, va aparea numele unui scriitor cunoscut si care are un contract mai vechi cu editura. cum crezi ca scriitorii romani din alte generatii ar fi rezistat atata timp in spatiul public si intelectual fara o astfel de practica?

  pentru a ocoli sistemul acesta singura solutie pe care ti-o recomand e sa iti platesti textele! e singura ta sansa, in fond.

 3. dyzzuk04
  iulie 21, 2010 la 2:35 pm

  sunteti siguri? chiar mi-as dorii o asemenea publicare, dar nu fara a-mi face numele cunoscut…. e munca mea si chiar imi doresc sa am macar numele pe coperta. Banii nu ma incanta…doar aprecierea muncii.

 4. august 19, 2010 la 9:31 pm

  daca nu e trecut numele pe coperta, care e farmecul?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: