Prima pagină > Uncategorized > critical mass, vineri 11 iunie, ora 17, Sf. Mihail

critical mass, vineri 11 iunie, ora 17, Sf. Mihail

Pedalez, deci exist – un mesaj prietenos adresat şoferilor, partenerii noştri în trafic.Vino şi tu să pedalăm împreună!  Celor care lucrează până la ora 17 le acordăm sfertul academic. Reamintesc câteva justificări pentru masa critică, despre care am scris mai demult:

Pe de o parte am văzut la mai mulţi comentatori intelectuali o atitudine condescendent-pasivă în raport cu mişcarea biciclistă. Motivele sunt numeroase: sedentaritate, inapetenţa pentru protest a intelectualilor umanişti români care văd ieşirea în stradă drept o manifestare cu valenţe isterice, abordarea de modă veche a criticii sociale în cazul celor cu valenţe marxiene care bovarizează doar la critici sistemice, însă fără a exista minime reflexe contestatare în societatea civilă. Pe de altă parte, chiar există pericolul unei „îmburgheziri” conformiste a mişcării bicicliste. În Cluj, nu se face masă critică, ci marşuri ale bicicliştilor care confiscă oarecum formula aceasta mai critică. Marşurile bicicliste, merituoase fără tăgadă, se fac sâmbăta când nu e multă lume în trafic şi nu vineri ca în vest când ai pe cine încetini ori chiar bloca, se fac cu poliţia şi la marginea drumului şi nu pe toată strada, cum am încercat câţiva „rebeli” clujeni (printre care directorul Centrului Cultural Francez, Bernard Houliat), fără participarea liderilor marşurilor bicicliştilor.

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. Bogdan
  iunie 9, 2010 la 4:12 pm

  Ahhh! Am examen fix atunci… Da poate il dau in 10 minute si vin si eu. 🙂 Oricum, sa va asigurati ca o sa rasune Cluju’ de claxoane!

 2. iunie 9, 2010 la 4:17 pm

  Da, da, dar si de fluiere, ca am dat sfoara prin tara sa venim cu fluiere!

 3. ggl
  iunie 9, 2010 la 8:43 pm

  Ultimul marş conformist s-a desfăşurat într-un ritm groaznic de lent din cauza maşinii poliţiei care mergea foarte încet. Nici când mă duc la o plimbare lejeră cu bicicleta nu merg atât de încet, prin urmare am tăiat-o spre casă pe la 2/3 din traseu. Cu toate astea particip regulat la ambele evenimente – şi la cel conformist şi la cel revoluţionar. Cei care organizează marşul conformist s-au implicat şi se implică foarte mult în acţiuni de popularizare a bicicletei au colaborat cu primăria la elaborarea reţelei de piste pentru biciclete. Masa critică pe de altă parte, este o formă de protest. Putem însă protesta în mod civilizat, respectând regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

 4. iunie 9, 2010 la 8:47 pm

  Asa e, cele doua evenimente se completeaza, nu se concureaza!

 5. iunie 10, 2010 la 7:03 am

  de ce nu dati timp acestui proiect ca sa se promoveze?

 6. iunie 10, 2010 la 7:10 am

  Pentru ca e facut fara aprobarea autoritatilor si astfel ilegal in acceptiunea lor. De aceea e si anuntat doar cu cateva zile inainte. Insa poti da mai departe mesajul pe messenger, facebook ori blog! Nu exista vreun comitet care sa trimita comunicate de presa, sa se ocupe de parteneriate institutionale si cu firme. Apoi, pentru ca la critical mass nu exista organizatori, doar participanti.

 7. iunie 10, 2010 la 3:27 pm

  Mey da daca vrei sa blochezi traficu de masini nar fi mai bine sa veniti in loc de biciclete cu grenade?

  • ggl
   iunie 10, 2010 la 4:17 pm

   A zis cineva că biciliştii vor bloca traficul?

 8. iunie 10, 2010 la 3:30 pm

  Luam grenadele alea galbene din ciocul ciorii si aruncam cu ele.

 9. ggl
 1. iunie 9, 2010 la 12:24 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: