Prima pagină > Uncategorized > pe voxpublica

pe voxpublica

Primul articol de pe platforma voxpublica e despre Parcul Feroviarilor. Am citit un articol care m-a enervat, deşi e scris de o amică din presă, şi asta a declanşat şi postarea mea. Articolul se numeşte: Paszkany plăteşte 5.000 de euro chirie pentru ţigani şi e despre un grup de rromi care s-au instalat provizoriu în Parcul Feroviarilor. Articolul era enervant din titlu pentru că victimiza un om de afaceri foarte rapace, când nu e deloc cazul. Apoi, maniera de prezentare a grupului stabilit momentan în parc e stereotipă. Se spune că ar fi făcut mizerie, deşi mizeria din jurul cortului poate fi strânsă într-o jumătate de oră, pe când grupul de rromi face parte dintre sanitarii oraşului şi se ocupă de colectarea mizeriilor pe care le producem noi în cantităţi infinit mai mari. Articolul – deschidere de ziar – m-a enervat şi pentru că era prea puţin empatic cu soarta lor, dar mai ales pentru că oferea ca sigură informaţia preluării parcului de patronul CFR şi transformarea lui într-o bază sportivă, fără a fi pomenite controversele legislative cu privire la noua lege a spaţiilor verzi. Îi mulţumesc lui Brice Guillaume pentru fotografii.

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. ggl
  iulie 5, 2010 la 2:40 pm

  Nu ştiu când a igienizat Paszkany parcul, dar mizeria era acolo înainte să vină ţiganii.

  Noa super că îl preia Paszkany. În curând o să cumpere şi ultimul petec de spaţiu verde din oraş ca să construiască baze anternament pentru CFR, turnuri gemene cu 18 etaje şi mall-uri pentru clujeni peste tot. Nu va fi frumos? În loc să mergi în parc te duci la mall, te plimbi, tot pe gratis, printre copaci decorativi şi vitrine ticsite cu marfă chinezească, şi-ţi cumperi toate lucrurile pe care ţi le-ai dorit şi de care nu ai de fapt nevoie. Sau te duci la meci la CFR.

 2. iulie 5, 2010 la 2:44 pm

  Imagini distopice de genul acesta sunt deja in Floresti, unde nu exista niciun parc amenajat recent desi s-au construit mii de apartamente. O sa iti duc dorul la comentarii pertinente pe vox, unde sunt deja stampilat drept „comunist” de postaci.

 3. ggl
  iulie 5, 2010 la 8:17 pm

  Am văzut. Dar nu pot comenta acolo, e prea mainstream.

  Recent am descoperit că în groapă, după Expo Transilvania, există o oază cu spaţiu verde pe care încă nu s-a construit nimic grandios. Nicio biserică, nicun mall, nicio parcare supraetajată, niciun teren de fotbal cu gazon artificial. Nici măcar o statuie falică. Oamenii fac plajă, işi plimbă copii, câinii, unii mai şi aleargă deşi aleea pavată cu dale e într-o strare precară. Mai încolo, pe lângă scările de la Şapca lui Ceauşescu este un parc mic cu hinţi şi tobogane din plastic multicolor. Era plin ochi de copii plus părinţii aferenţi. Abia am găsit o bancă liberă, una cu o baltă mare în faţă. Cum se poate asta într-un oraş cu atâta spaţiu verde pe cap de locuitor?

 4. Ovidiu
  iulie 8, 2010 la 9:21 pm

  am citit si eu articolul. e gretos.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: